Nieuws

Uitkomst stelling: ‘Kinderen moeten zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school worden gebracht.'

Door corona moeten we het dagelijks leven soms opnieuw uitvinden. Zo wordt er meer thuisgewerkt, minder met het OV gereisd en meer gefietst. Patronen worden doorbroken. Kunnen we ook de gewoonte doorbreken om kinderen op de achterbank overal heen te brengen? 
Wat vindt het ANWB-ledenpanel hiervan? 

Stelling: ‘Kinderen moeten zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school worden gebracht.


Uitkomst
Een duidelijke uitslag dit keer. Bijna negen op de 10 ANWB-leden (89%) is vóór deze stelling, 8% is neutraal en enkel 2% is tegen. 


Dit vindt de ANWB:
De voordelen van kinderen lopend of met de feits naar school brengen zijn groot: er is minder verkeersdrukte bij school, de verkeersveiligheid neemt toe, kinderen ontwikkelen hun motoriek beter en leren in de praktijk verkeerssituaties inschatten. Bovendien zijn ze nog even lekker buiten en in beweging voordat de schooldag begint. Natuurlijk begrijpen we ook dat de school soms te ver weg ligt of dat er andere redenen zijn om kinderen met de auto te brengen. Maar als het even kan, pak die fiets of ga lopen. 

De uitkomsten van dit onderzoek hebben we verwerkt in een artikel in de Kampioen van september. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel in het groot te bekijken of klik hier om de hele Kampioen van september in te zien. 

kampioen-sep20.jpg