Nieuws

Uitkomst stelling: 'Een fijne stad is een stad die ontworpen is voor voetgangers en waar auto's te gast zijn.'

De meeste steden zijn ingericht om veel ruimte aan de auto te geven. Maar de steden van de toekomst moeten meer ruimte geven aan groen, pleinen en andere plekken om te verblijven. Daarbij krijgen voetgangers en fietsers meer plek. We hebben het ANWB-ledenpanel 'Denk mee met de ANWB' gevraagd antwoord te geven op de volgende stelling:

"Een fijne stad is een stad die ontworpen is voor voetgangers en waar auto's 'te gast' zijn."

Dit vinden ANWB-leden
Een kleine meerderheid (54%) is vóór meer ruimte voor fietser en voetganger, een kwart van de ANWB-leden staat hier neutraal in en 19% is hier tegen. 2% van de leden weet het niet. 

Dit vindt de ANWB
De ANWB wil dat iedereen zorgeloos en met plezier onderweg kan zijn. We zien dat, zeker in steden, de verkeersveiligheid en leefbaarheid steeds verder onder druk komen te staan. Tel daar de verwachte groei van het aantal inwoners van steden en de bijbehorende woningbouwopgave bij op en de conclusie is simpel, we kunnen ons niet meer blijven verplaatsen op de huidige manier. Het moet anders. De ANWB roept steden daarom op om nu te investeren in het moderniseren van de infrastructuur. Daarbij moet meer ruimte en aandacht komen voor voetgangers, fietsers en voor nieuwe, lichte, elektrische voertuigen, zoals de step.

De uitkomsten van dit onderzoek hebben we verwerkt in een artikel in de Kampioen van april. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel in het groot te bekijken of klik hier om de hele Kampioen van april in te zien.